Bilgi Sistemleri Denetimi, Bilgi Güvenliği, Risk Yönetimi, Kişisel Veriler ve Mahremiyet, Yönetişim vb. alanlardaki aktif iş insanlarının ISACA çatısı altındaki buluşma noktasıdır, ISACA Ankara Chapter.

Uluslararası bir kuruluş olan Information Systems Audit and Control Association (ISACA), bilgisayar sistemleri kontrolleri ve denetimi alanında çalışan küçük bir meslektaş gurubunun bir araya gelmesi ile 1969 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Bilgisayar Sistemleri Kontrolleri Denetimi ile ilgili merkezi bir bilgi kaynağı ve rehberlik ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan ISACA, 1976 yılında faaliyetleri arasına BT Yönetişimi alan bilgisi ve değerini yaymak amaçlı araştırma çalışmalarını da katmış ve ITGI (IT Governance Institute) ile bütünleşmiştir.

ISACA, Bilgi Sistemleri Denetimi (CISA), Bilgi Güvenliği Yönetimi (CISM), Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetişimi (CGEIT), Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi (CRISC), Kişisel Veriler ve Mahremiyet Çözümleri (CDPSE) ve Siber Güvenlik (CSX / CSXP) alanlarında norm ve ilkeleri tanımlayarak sertifikasyon programları ile mesleki yeterlilik belgelendirmesi ve sektör profesyonellerinin bu alanlarda yetkinliklerinin tescilinin sağlanması konusunda yetkili yapıdır. Aynı zamanda kurumlar için bilgi teknolojilerinin etkin kullanımına yönelik çerveçeve niteliği bulunan “Bilgi ve İlgili Teknolojiler İçin Kontrol Hedefleri” (COBIT), ISACA ve ITGI tarafından 1996 yılında geliştirilmiş, Bilgi Teknolojileri Yönetimi için en iyi uygulamalar kümesi olarak tüm sektörlerde kullanılmaktadır.

ISACA’nın dünya üzerinde 180+ ülkede faaliyet gösteren 135.000’i aşkın üyenin bulunduğu 221 chapter’dan birisi olan ISACA Ankara Chapter, Ankara çevresinde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın çabaları ile 2011 yılında kurulmuştur. Bu yıl, 10. kuruluş yılını kutlayan ISACA Ankara Chapter, bünyesinde bulunan geniş sektör tecrübesi ve akademik birikimi olan üyeleriyle kamu ve özel sektörde yer alan kuruluşların yapıları içerisinde her geçen gün daha önemli bir hale gelmeye başlayan bilgi teknolojilerinin denetim, risk, güvenlik, mahremiyet ve yönetişim alanlarına yönelik merkezi bir bilgi kaynağı ve kılavuz oluşturmak amacıyla rehberlik ve eğitim hizmetleri vermekte, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen etkinliklerle bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaktadır. Bu alanda çalışan kamu kurumları ve diğer STK’larla da işbirlikleri yapmaktan mutluluk duymaktadır.

 

Sevgi ve Saygılarımızla
ISACA Ankara Chapter
Yönetim Kurulu